Bilecik Haber

ŞEHİTLER VE MUHSİN YAZICIOĞLU İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTULAR

GÜNCEL

Bilecik Alperen Ocakları tarafından, şehitler ve merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu için Mevlid-i Şerif okuttular.

 Bilecik Alperen Ocakları tarafından, şehitler ve merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu için Mevlid-i Şerif okuttular.  

 

 

  Bilecik merkez Şerifpaşa camisinde Bilecik Alperen Ocakları tarafından, şehitler ve merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu için Mevlid-i Şerif okuttular. Okunan Mevlid-i Şerif sonrası açıklama yapan İl Ocak 2. Başkanı Turgay Yıldız, bakara süresinde geçen bir ayet ile sözlerine sözlerine başladı. Yıldız, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz” diyerek sözlerine açıklamasına şöyle devam etti.

 

 

  “Allah yolunda, Kuran-ı Kerim yolunda, Peygamber yolunda, vatan ve namus yolunda can vermenin şehitlik makamına bizleri erdireceğini yüce Allah müjdelemiştir. Müslüman Türk milleti bu değerlere başını koyduğu için şanlıdır, namusludur, yüce Allah'ın yeryüzündeki aslanları dır. Çok şehit verdik bizler bunlardan yılmayacak aksine onur ve gurur duyacağız ve gerekirse bu kutsallarımız için her birimiz göğsümüzü germiş, şehitlik makamına gerektiğinde ermeyi bekliyoruz. Haksız bir davada ölmektense Haklı bir davada şehit olmayı yeğleriz.

 

 

  Hain mihrapların şaşkınlıkla anlayamadıkları bir durum var, “Biz dışarıdan ve içeriden bu kadar tuzak kuruyor da niye sizi yıkamıyoruz” diyorlar. Anlayamadıkları bir şey var bu vatan toprağı sadece üstünde gördüklerinizden ibaret değildir, bu vatanın diğer sahipleri ve koruyucuları ise toprağın altındaki şehitlerimizdir. Bu vatan toprağı kutsaldır bu uğurda can vermiş şehitlerimiz yine bu vatan toprağını korumakta ve hayır dualarını yapmaktadırlar.

 

 

  O şehitler ki ezan dinmesin, Bayrak İnmesin, Vatan bölünmesin diye anadan yardan geçip şehit oldular. Onlara ne kadar övgüler yağdırsak az gelir. Onlar için bol bol dualar edip mevlitler okuyup şükranlarımızı ancak öyle sunabiliriz. Akif’inde dediği gibi “Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber” ne şanlı bir makam. yüce Allah o makamlara erenlerin yüzü suyu hürmetine bu ümmeti bu vatanı korusun. Son günlerde Kudüs’teki olaylara ilişkinde şunları söylemek isteriz. İslam aleminin ilk kıblesi mescidi aksaya hain saldırı içinde olan İsrail’in bilmediği bir şey var, oranın asıl sahibi yüce Allah’tır ve Allah elbet bunun hesabını köpek İsrail'e soracaktır. Temennimiz bunun hesabını bizim aracılığımız ile sormasıdır. Nasıl ki fil vakasında olduğu gibi dönemin en güçlü silahı filler ile Kabe’yi yıkmaya gelen şeytanın oyuncaklarını Rabbım Kahhar sıfatıyla kahreylediyse, İnşallah bu köpek İsrail’de Rabbım Kahhar sıfatıyla kahreyle sin. Rabbım ümmetini birlik eyle, güçlü eyle ve düşmanları hep birlikte yok etmemizi nasip eyle.”

  Açıklamanın ardından camiden çıkan cemaate Alperen Ocakları tarafından pide ve ayran ikram edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.