Bilecik Haber

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN ANA OCAĞINDA

SİYASET

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupalılar 10 tane göçmeni görünce kimyalarının bozulduğunu ve Türkiye’nin 2 buçuk milyon göçmene ev sahipliğini yaptığını söyledi.

  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupalılar 10 tane göçmeni görünce kimyalarının bozulduğunu ve Türkiye’nin 2 buçuk milyon göçmene ev sahipliğini yaptığını söyledi.

 

 

  Yalçın Akdoğan, ana ocağı Bilecik’te bir takım ziyaretlerin ardından Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İlk olarak Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan tarihi Orhangazi Caminde öğle namazını kılan Akdoğan’ı Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can Karşıladı. Akdoğan, cami sonrası Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek, ziyaret sonrası türbe merdivenlerinde 2 tane kız çocuğunun kafalarından öperek çocuklara, ‘Dua ettiniz mi? sorusunu yöneltti. Buradaki ziyaretlerini ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden Akdoğan, valilik girişinde bulunan Şeref Defterini imzaladı.

 

 

 Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak ve belde ve ilçe belediye başkanları birlikte Vali Nayir’in makam odasına ziyaret etti. Vali Nayir’in Akdoğan’a Bilecik’te adına dikilen fidan ağacının belgesini taktim ederken, ‘Biliyorsunuz plaketi kaldırdık. Bunun yerine fidan belgesi var’ diyen Akdoğan belgeyi aldıktan sonra, Bilecik Belediyesine hareket etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın makamında bir süre oturan Akdoğan, Başkan Yağcı’nın 12 yılık görev süreci boyunca yaptıkları icraatları dinledi. Son olarak Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile düzenlenene toplantıda bir araya geldi.

 

 

  “ACIYI BAL EYLEMİŞ BİR MİLLETİZ”

 

  Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin son haftalarda sıkıntılı günler geçirildiğini hatırlatarak, “Menfur terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, acıyı bal eylemiş bir milletiz. Hep birlikte bu acıyı göğüslememiz çok büyük önem taşıyor. Taziye günlerinde elbette bu acıyı dayanışmayla geride bırakacağız, paylaşacağız ama ondan sonra hayat normal akışında devam edecek ki terör örgütleri amaçlarına ulaşamasınlar.

 

 

 Bakın son dönemde seçimlerden sonra gördük. 3 Terör örgütü Türkiye'ye saldırıya geçti. Buna karşı eğer Devlet olarak atılan adımı atmasaydık yani operasyonları başlatmasaydık büyük bir kaos planlıyorlardı. Devlet otoritesinin kalmadığı bir algı oluşturmak istiyorlardı” dedi.

 

 

  “AVRUPALILAR 10 TANE GÖÇMENİ GÖRÜNCE KİMYALARININ BOZULDU”

 

  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupalılar 10 tane coşkuyu görünce kimyalarının bozulduğu söyledi. 2 buçuk milyon insanı kaç zamandır ev sahibi yapıklarını anlatan Akdoğan sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Hiç kimse ne olacağı düşünmedi hiç kimse şikayet etmedi. Çünkü bu bir insanlık görevi. Ahlaki bir duruşun gereğidir bu. Bunları yapmamız gerekiyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Onun için işin bir bereketi var. 10 tane mazluma kucak açamayan ülkeler onlar küçülüyor. Türkiye ekonomik olarak büyüyor. Çünkü bu bir insanlık görevi. Bunları yapmamız gerekiyor ve yapmaya da devam edeceğiz. 2 buçuk milyonuna kucak açan 7- 8 milyar dolar harcayan Türkiye büyüyor.”

 

 

  “O ZAMAN GİT DERNEK KUR, OTURDUĞUNUN YERDEN YAZILI AÇIKLAMA YAP”

 

  Birilerinin çıkıp devletin katil ilan ettiklerini anlatan Akdoğan, “Bazıları görüşmeyi bile kabul etmedi. Kim 2 satır bir kınama açıklaması bile yapamadı. Bunları milletimiz gayet iyi gördü. Sorumluluktan kaçan bir siyasetçi olmaz. Partiler niye var? Siyaset üzerinden seçimlerin üzerinden yönetmek ve millete siyaset yapayım diye siyaset yapma gereği duyuyorlar. Partinin amacı yönetim iktidara talip olmak ve ülkeye hizmet etmektir.

 

 

 Sen iktidardan kaçıyorsun. İktidar korkusu var. Yönetime gelmeyeceksen ortak olmayacaksan taşın altına elini koyamayacaksan, sorumlu davranmayacaksan o zaman git dernek kur. Oturduğun yerden yazılı açıklama yaparsın. Hiç bir risk almazsın. Hiç bir şey yapman gerekmez. Parti olmana gerek yok o zaman.

 

 

 Ama işte bir kesimin tamamen iradesini ipotek altına almış oluyorsun bu şekilde. Herkes başka bir şey diyor sen başka bir şey diyorsun. Görmek istiyorsanız gidin bakın. Milliyetçi camia ne yapıyor bu ne yapıyor. Peki sandıkta bunun hesabını sormayacaklar mı? Bu pasifliğin bu korkaklığın bu sorumluluktan kaçmanın hesabını sormayacaklar mı?” dedi.

 

 

  “İŞ YERİ KURMAK İSTEYEN GENÇLERE 50 BİN TL KARŞILIKSIZ HİBE VERECEĞİZ”

 

  Bilecik STK’lara seçim beyannamesinden bahseden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,  7 Haziran seçimleri sonrası öz eleştiri yaptıklarını söyledi. Millet olarak ne isteniyor ve daha fazla ne yapaları gerekiyor konularına değindiklerini belirten Akdoğan sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Gençlerle ilgili sadece birkaç şey söyleyeyim, ücretsiz ve sınırsız internet vermek.  Hep en çok talep edilen konulardan birisi. Gencimiz üniversiteyi bitirdi ve bir iş yerine girdi. 1 yıl maaşını devlet ödeyecek. Üniversiteyi bitiriyor sağlık sosyal güvencesi yok ve 2  yıl devlet karşılayacak. İş yeri kuracak. Ne yapıyoruz? 50 bin lira karşılıksız bir hibe desteği veriyoruz. Yetmedi 100 bin lira daha faizsiz kredi desteği veriyoruz.

 

 

 Gençlerimiz kendi işlerini kursunlar ve bu konuda müteşebbis olsunlar. Bu yüzden bunun gibi kadınlarımızla ilgili vaatlerimizi biliyorsunuz. Ama bütün bunlar emekliler kadınlar engelliler gibi onun ötesinde ki projeler. Bakın diğerleri proje filan açıkladıkları yok sadece vaatlerde bulunuyorlar. Asgari ücretlilere ve emeklilere TOKİ daire sahip edecek. Şu denebilir ben zaten emekliyim veya asgari ücretle geçiniyorum bir daha nasıl ödeyeyim. Öyle değil eve girecek daireye ondan sonra 250 TL ödeyecek.”

 

 

  “BİLECİK 250 YATAKLI HASTANENİN İHALESİ YAPILACAK”

 

  Bilecik bir huzur kenti ve ana ocağı bir memleket olduğunu söyleyen Akdoğan, “7 buçuk katrilyon Bilecik'e yatırım yapıldı. Yenişehir yolu epeydir ihale programı vardır. Şimdi onu da inşallah geride bırakıyoruz. 250 yataklı hastane meselesi yer bir türlü belirlenemiyordu. Şimdi üniversitenin yanına belirlendi. İnşallah hızlıca onun ihalesi de yapılacak” dedi.

 

 

  “TÜRKİYE'DE KİMİN ŞEHİT OLDUĞU BELLİDİR YASALARA GÖRE”

 

  Başbakan Yardımcı Akdoğan, bu son olaylarda Ankara’da istismar edilen bir konu olduğunun altını çizerek, “Bu şehitlik meselesi kimse bunun istismarını yapmasın. Yalan yanlış bilgilerle toplumu kandırmasın. Türkiye'de kimin şehit olduğu bellidir yasalara göre. Terörle mücadele ederken canını feda eden güvenlik birimlerimiz askerimiz jandarmamız polisimiz korucumuz bunlar şehit statüsündedir. Bizim vatandaşımız yoldan geçerken bomba patlıyor hayatını kaybediyor. Onlar terör mağduru statüsündeler. Kimsede bunları istismar etmesin” dedi.

 

 

  Konuşmasının ardından Akdoğan toplantıya katılan muhtarlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek, Bilecik gezisini sonlandırdı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.