TARAFTARLAR VE FUTBOLCULAR HASTANELİK OLDU

Bilecik'te oynanan Amatör Lig maçında hakem hataları nedeniyle rakip takım 45. dakikada sahadan çekilirken, maç sonunda yaşanan olaylarda polisin copladığı ve biber gazı sıktığı 14 taraftar hastanelik oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Mayıs 2024 Cuma 12:45
696 Okunma
TARAFTARLAR VE FUTBOLCULAR HASTANELİK OLDU
banner15
banner18

Bilecik'te oynanan Amatör Lig maçında hakem hataları nedeniyle rakip takım 45. dakikada sahadan çekilirken, maç sonunda yaşanan olaylarda polisin copladığı ve biber gazı sıktığı 14 taraftar hastanelik oldu.


 

Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde şampiyonluk adayı iki takım Söğütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakası dün Söğüt İlçe Stadı'nda oynandı. Maç öncesi Söğütspor taraftarının Osmaneli deplasmanında yaşanan olaylar sonrası bu maçın güvenlik önemli günlerce konuşulurken, güvenliğin yetersiz kalması gözlerden kaçmadı. Maç öncesi Söğütspor taraftarların yaktıkları meşale ve içtikleri su ve meşrubat şişelerini sahaya atmaları 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti tarafından tepkiyle karşılandı. Maçın 38. dakikasına 1-0 önde giren deplasman ekibi maçın 45. dakikasında 2-1 geriye düşünce 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti, maçın orta hakemi Gökhan Keskin'e tepki göstererek takımı sahadan çekti. Ardından soyunma odasında giden orta hakemi Gökhan Keskin ve yardımcıları sağlı sollu dizilen futbolcular alkışla protesto ederek, soyunma odasına gönderdiler.



Takviye kuvvet beklediler
1308 Osmaneli Belediyesporlu futbolcular ve taraftarlar yaklaşık 2 buçuk saat stat dışında kendilerini bekleyen Söğütspor taraftarlarından koruması için Bilecik'te takviye kuvvet beklediler. Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün etkisiz ve yetersiz kaldığı maç sonunda Bilecik'ten gelen takviye kuvvet sonrası futbolcular ve taraftarlar stattan çıkabildi. Ertuğrulgazi Türbesi önüne gelindiğinde Söğütsporlu taraftarlar 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcular ve taraftarlarını taşıyan otobüslerin camları kırdı. Ardından otobüslerden inen taraftarları emniyet cop kullanarak etkisiz hale getirmeye çalışırken, çevik kuvvet ekiplerinin biber gazıyla müdahalesi olayları iyice tetikledi. Bu esnada taraftar ve emniyet karşı karşıya gelirken, 10'u biber gazından etkilenen 14 taraftar hastanelik oldu.
Söğütsporlu bir taraftar, tedavi gördüğü Söğüt İlçe Devlet Hastanesinden Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.



ASKF'ya tepki
1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti ve futbolcular, Osmaneli'ne dönerken Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu önüne gelerek, hakem hataları yüzünden bir açıklama yapmak istedi. Bu talebe Bilecik emniyeti tarafından izin verilmezken, burada da ufak bir tartışma yaşandı.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise, olaylarla ilgili adli ve idari soruşturmanın başladığını açıkladı.

Son Güncelleme: 03.05.2024 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BU NE DEMEK?????? 2024-05-04 00:27:01

SÖĞÜT KALECİSİ KIRMIZI KART GÖRÜP ATILMADI MI NEDİR MESELE???::::::::::::Yaşanan olaylarla ilgili gazetemize açıklama yapan Osmaneli Belediyespor Kulüp Başkanı Fikret Atapay, olayların gelişimini şu sözlerle anlattı:

Maçın ilerleyen dakikalarında kaleci kırmızı kartla atıldı. 10 kişi kalması gerekiyordu, durum 1-0dı. Onu atmadı. Daha sonra ortalık daha fazla gerildi. Saçma bir penaltı sonrasında ortalık karıştı.

Avatar
NEDİR BUNLAR????? 2024-05-04 00:27:48

ULUORTA GÖZLE GÖRÜLEN,,,ALKOL MADDE BAĞIMLILIĞI MI VAR ULUORTALIKTA,,,18 yaş altında?????:OSMANELİLİDE DENEN SÖĞÜTLÜDE DE VAR MI????YA BİLECİKLİ DE???NE DEMEKTİR BUNLAR???:::NERDE YETKİLİLER?:::::Yaşanan olayların ardından Söğütspor Kulüp Başkanlığı tarafından kamuoyu açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:""""""""""""Osmaneli Belediye Sporun taraftarlarının hepsinin alkollü veya değişik madde kullanarak maça geldikleri gözle görülmüştür.""""""""""

banner22

resim yükleresim yükle