“DUYARLI VE SORUMLU OLMALIYIZ”

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
18 Ağustos 2024 Pazar 13:47
381 Okunma
“DUYARLI VE SORUMLU OLMALIYIZ”
banner15
banner18

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hasat zamanının da sona ermesiyle vatandaşları son günlerde artan anız ve orman yangınları konusunda uyardı.


Bozüyük Belediyesi İtfaiye Amiri Emrah Şimşek, anız yangınlarının büyük tehlikelere neden olabileceğini ifade ederek; “Bahçe, tarla ve anız temizliği amacıyla ateş yakılmamalı, sigara izmaritleri yol kenarlarına atılmamalıdır. Anız yakıldığında, alevin rüzgârın ve artan sıcakların etkisi ile hızla yayılarak çevreye, doğal yaşamdaki canlılara zarar vermekte ve hava kirliliğine neden olmaktadır.” dedi.
Emrah Şimşek; “Sıcakların devam etmesiyle birlikte, anız yangınları tehlikesi başlamış bulunmakta. Anız yangınları henüz biçilmemiş ekinler olmak üzere, çevrede bulunan bağ ve bahçeleri, yerleşim yerlerini ve yangın çıkabilecek bölgeleri tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Duyarlı ve sorumlu olmalıyız”
Emrah Şimşek; “Anız yakıldığını ve yandığını gören vatandaşlarımızın acilen 112 çağrı merkezini arayarak itfaiye ya da orman teşkilatına ihbar etmesi gerekiyor. Bu konuda duyarlı ve sorumlu olmalıyız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle