BAYRAM DÖNÜŞÜ FİYATLAR ARTIYOR

Benzin ve motorine bayram dönüşü zam geliyor. Yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıtta fiyatlar artacak. Pompaya iki hafta sonra da ÖTV zammı gelecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Haziran 2024 Perşembe 10:11
36 Okunma
BAYRAM DÖNÜŞÜ FİYATLAR ARTIYOR

Benzin ve motorine bayram dönüşü zam geliyor. Yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıtta fiyatlar artacak. Pompaya iki hafta sonra da ÖTV zammı gelecek.

Bayram tatili dönüşünde araç sahiplerini akaryakıtta yeni zamlar bekliyor.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı, yaklaşık olarak, benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde 1 lira 63 kuruş artacak.

Motorine geçen hafta 13 Haziran'da 1 lira 35 kuruş zam gelmişti.

FİYATLAR NE OLACAK?

Yarınki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 41,94 TL'ye, Ankara'da 42,92 TL'ye, İzmir'de 43,23 TL'ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı da yarın geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul'da 42,30 TL'ye, Ankara'da 43,31 TL'ye, İzmir'de 43,70 TL'ye yükselecek.

Zam oranı son bir yılda benzinde yüzde 67, motorinde yüzde 83 oldu.

Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

İKİ HAFTA SONRA ÖTV ZAMMI GELECEK

Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında bir zam daha gelecek.

YAKLAŞIK 2,5 TL'LİK ZAM YOLDA

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz'da TÜİK'in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

2024'ün ilk beş ayında ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 artmıştı. Bu ortalamada artış haziran ayında da olursa 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak.

Bu oranda ÜFE artışı olursa da, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 TL, motorinde 1,93 TL artacak. Buna geçen sene 2 puan artışla yüzde 20'ye çıkarılan KDV de eklendiğinde vergi artışı benzinde 2,47 TL, motorinde 2,32 TL olacak. 

Şu an maktu ÖTV tutarları bir litre benzinde 9,45 TL, bir litre motorinde 8,86 TL seviyesinde bulunuyor.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle