EMEKLİLER YILINDA İNDİRİM FURYASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 'Emekliler Yılı', yaklaşık 16 milyon emekliye giyimden uçak biletine, sinemadan yatak odasına kadar birçok kalemde dev indirimler sunuyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:09
143 Okunma
EMEKLİLER YILINDA İNDİRİM FURYASI
banner15
banner18

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 'Emekliler Yılı', yaklaşık 16 milyon emekliye giyimden uçak biletine, sinemadan yatak odasına kadar birçok kalemde dev indirimler sunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 2024 yılı, emekliler için birçok farklı alanda sayısız avantajı beraberinde getirdi. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen basit bir işlemle 81 ildeki tüm indirimlerden anında faydalanıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 2024 yılı, emekliler için birçok farklı alanda sayısız avantajı beraberinde getirdi.

PROMOSYON ÖDEMELERİ YAKLAŞIK 2 KATINA ÇIKTI

1 banka, promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkarırken, 81 ilde de SGK eliyle hem kamu kurumları hem de özel firmalarla işbirliklerine gidilerek indirim anlaşmalarına imza atıldı. Sendikalar da projeye dahil olup, kendilerine ait tesisleri indirimli şekilde emeklilerin hizmetine açtı. Kamuya ait sosyal tesislerdeki konaklamalarda ise emekli vatandaşlara yüzde 15'lik indirim imkânı sağlandı.

HER ALANDA İNDİRİM ÇILGINLIĞI

KYK yurtlarında birer haftalık dönemlerle ücretsiz konaklama imkanına kavuşan vatandaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı vasıtasıyla sinema biletlerinde de yüzde 30'luk indirim hakkını elde etti. Şehirlerarası otobüs biletlerinde mevcut ücret tarifesi üzerinden yüzde 20, yüksek hızlı trenlerde ise yüzde 10 indirim uygulanmaya başladı. THY, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15'lik indirimi hayata geçirdi. PTT aracılığıyla kargo ya da kurye gönderimindeki indirim oranı yüzde 20 oldu. Yine çeşitli özel firmalarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde yatak odası ve baza alımlarında yüzde 20, ev internetinde yüzde 10, giyim alışverişinde yüzde 30 gibi dikkat çekici indirimler 16 milyon emeklinin hizmetine sunuldu.

BASİT BİR İŞLEMLE FAYDALANMAYA BAŞLAYIN

Proje kapsamındaki indirimlerden ve avantajlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet girişi ile 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' oluşturarak kazanmaya başlıyor. ALO 170 hattı üzerinden de sürece ilişkin tüm merak edilen sorular, bakanlık yetkilileri tarafından yanıtlanıyor. Proje kapsamındaki tüm anlaşmalı firmalara ve avantajlara www.emekliler.gov.tr internet adresi üzerinden erişilebiliyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle