EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ GÜN YARIN!

3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca emeklinin alacağı zam belli olmuştu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
221 Okunma
EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ GÜN YARIN!
banner15
banner18

3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca emeklinin alacağı zam belli olmuştu.

Kabine toplanıyor! Taban emekli maaşında zam masada olacak. 3 milyona yakın emeklinin düzenlemeden yararlanacağı hesaplanıyor. Zam farkları düzenleme çıktıktan sonra SGK tarafından hesaba yatırılacak.3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca emeklinin alacağı zam belli olmuştu.Buna göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 24.73 olurken, memurlar ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 19.31 oldu. En düşük emekli aylığında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı ve bu rakam 10 bin lira seviyesinde kaldı. Kök maaşı 8 bin 17 liranın üzerinde olanların maaşında artış olmuş ve 10 bin lira sınırını aşmıştı.

SON KARARI CUMHURBAŞKANI VERECEK 

Ancak kök maaşı 8 bin 17 liranın altında olan yaklaşık 1.8 milyon emekli, zamlı maaşları da 10 bin liranın altında kalacağından aynı maaşı almaya devam edecekti. Talepler üzerine taban emekli maaşının artırılması için çalışma başlatıldı.Zam oranının ne olacağı merak ediliyor. Zammın, 16 Temmuz Salı günü (yarın) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Düzenlemenin detayları Erdoğan’a sunulduktan sonra zam oranı hakkında nihai karar netleşecek.

3 MİLYON KİŞİYİ KAPSAYACAK 

Düzenleme ile en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor. Taban maaşının bu öngörülen tutara çıkması halinde son zammı yani yüzde 24.73’lük zammı alan ancak maaşı 12 bin 500 liranın altında kalanlar da dahil olmak üzere 3 milyona yakın emeklinin düzenlemeden yararlanacağı hesaplanıyor.Zam farkları düzenleme çıktıktan sonra SGK tarafından hesaba yatırılacak. SSK’lı emekliler maaşlarını her ayın 17-26’sı arasında, Bağkur’lu emeklileri ise her ayın 25-28’i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.Düzenleme yetişirse yeni taban maaşları normal maaş tarihlerinde çekilebilecek.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
EmekliZAMMaaşBelliOlacak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle