KAMUDA TEK ÜCRET DÖNEMİ

Meclis'te yasalaşan tasarruf paketiyle özel sektörden kamu kurumları yönetimlerine atananlara da tek ücret sınırı getirildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Temmuz 2024 Cumartesi 11:31
81 Okunma
KAMUDA TEK ÜCRET DÖNEMİ
banner15
banner18

Meclis'te yasalaşan tasarruf paketiyle özel sektörden kamu kurumları yönetimlerine atananlara da tek ücret sınırı getirildi.

Fonlar da uygulama kapsamında. Yasa 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecekYasalaşan tasarruf paketinde son dakika değişikliği yapılarak, özel sektörden kamu kurumları yönetimlerine atananlara da tek ücret sınırı getirildi.Böylece özel veya kamudan gelme ayrımı gözetmeksizin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler üstlendikleri görevlerden sadece bir görev için ücret alabilecek. Ayrıca Varlık Fonu bünyesindeki tüm şirketler başta olmak üzere fonların bünyesindeki tüm şirketler de tek ücret uygulaması kapsamına alındı.Tek ücret uygulamasının yürürlük tarihi de değiştirildi. Teklifin ilk halinde 1 Eylül 2024 tarihinde uygulamaya girmesi planlanan tek ücret düzenlemesi 1 Ocak 2025 yürürlüğe girecek.Bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı ise 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 98 bin lira) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Birden fazla görev alan personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma beyan edecek.irden fazla görev alan personele ödenecek tutar üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılacak.Üst sınırı aşan ya da ücret alınamayan görevlere ilişkin ödeme tutarları genel bütçe kapsamındaki idarelerde genel bütçeye, diğer idarelerde ise ilgili kurum bütçesine gelir kaydedilecek.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
TekücretDönemiKamu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle