HAREKETE GEÇİLDİ!

Bilecik İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, 9 bin yıllık yaşam alanında inceleme yaptı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Ağustos 2024 Cuma 10:54
412 Okunma
HAREKETE GEÇİLDİ!
banner15
banner18

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, 9 bin yıllık yaşam alanında inceleme yaptı.


Geçtiğimiz günlerde İHA'nın 'Bilecik'te 9 bin yıllık yaşam alanı otluğa döndü' haberinin ardından Bilecik Valiliği ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan alanda inceleme yaptıktan sonra şunları söyledi: "Kazı çalışmaları tamamlanan, 'Batı Anadolu’nun En Eski Yerleşim Alanı' olarak literatüre geçen Bahçelievler Neolitik Kazı Alanında, Müze Müdürümüz ile yerinde incelemede bulunduk. Günümüzden 9 bin yıl öncesine ışık tutan ve bilimsel araştırmaları devam eden bu önemli alanda inceleme yaptık. Her yıl olduğu gibi doğal yollarla oluşan bitkilerin Bilecik Belediyesi'nin ekipman, personel desteği ile Müze Müdürlüğü gözetiminde mevzuata uygun bir şekilde yüzey temizliği için çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2024-08-03 10:26:10

Serkan efendi ne diye bu güne kadar ilgilenmedin herhalde gölpark dan sıra gelmemiştir oralar daha revaşda göz önünde bulunmak daha iyi

banner22

resim yükleresim yükle