METEOROLOJİDEN UYARI ÇOK SICAK OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugünden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Ağustos 2024 Pazartesi 10:48
59 Okunma
METEOROLOJİDEN UYARI ÇOK SICAK OLACAK
banner15
banner18

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugünden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu.

Açıklamada, hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin bir ilâ üç derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin dört ilâ sekiz derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.Sivas, Kayseri, Gümüşhane, Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri, Elazığ, Malatya’da termometrelerin 40 dereceyi aşması bekleniyor. İstanbul’da ise en yüksek sıcaklığın 33 derece olacağı tahmin ediliyor.

MGM, “Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.

EGE ÇOK NEMLİ

Ege’de alevlerle mücadeleyi güçleştirilen kuvvetli poyrazın bu hafta başında hızını azaltacağı ve yerini karayele bırakacağı tahmin ediliyor. Bölgede nemli ve bunaltıcı bir hava olması bekleniyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Uğur Bilge, sıcak havalarda sağlık açısından dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Kalp krizi ve kalp ritim bozukluklarının sıcak günlerde daha sık görüldüğünü, kalp hastalarının aşırı sıvı alımı nedeniyle de komplikasyonlar yaşayabileceğini kaydeden Bilge, şunları söyledi: “Sıcaklık vücudumuzun çekirdek sıcaklığını normal seviyelerde tutmak için daha fazla çalışması gerektiği anlamına gelir ve bu da kalp, akciğer ve böbrek üzerinde fazladan yük oluşturur. Kalp hastalığı olanlar daha büyük risk altında. Serin kalmak ve susuz kalmamak önemli” dedi.

SALATA, MEYVE TÜKETİN

Bilge, sıcak havalarda yapabilecekleri şöyle sıraladı:

■Bol su veya diğer içecekleri tüketerek sıvı ihtiyacınızı karşılayın.

■Kalp yetmezliğiniz olduğu için sıvı alım kısıtlamanız varsa doktorunuza danışın.

■Alkol tüketmekten kaçının.

■Yüksek su içeriğine sahip, iyi vitamin ve mineral kaynakları olan salata ve meyve gibi yiyecekleri tüketin.

■Güneşin en güçlü olduğu saatlerde dışarıda olmaktan kaçının. İçeride kaldığınızda evinizi serin tutmaya çalışın. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan pencereler varsa panjurlarla yoksa perdelerle örtün. Dışarısı evinizden daha soğuksa pencereleri açın.

■İhtiyacınız olmayan tüm ışıkları veya elektrikli cihazları kapatın çünkü bunlar evinizi daha sıcak yapabilir.

KAYNAK: MİLLİYET 

Anahtar Kelimeler:
MeteorolojiSıcaklarDöndü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle