PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR

Bilecik'te pazar tezgâhlarında yaz meyveleri yer almaya başlarken, kilosunun pahalılığı nedeniyle dilim dilim karpuzun dilimi 45 liraya satılırken, bir tek erik fiyatı ise 3 liraya geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Nisan 2023 Salı 13:31
281 Okunma
PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR
banner15
banner18

Bilecik'te pazar tezgâhlarında yaz meyveleri yer almaya başlarken, kilosunun pahalılığı nedeniyle dilim dilim karpuzun dilimi 45 liraya satılırken, bir tek erik fiyatı ise 3 liraya geldi.  


  Bilecik'te her hafta pazartesi günü Hürriyet Mahallesinde kurulan Kapalı Pazar alanına yaz meyveleri gelmeye başladı. Bu meyvelerden kapuzun kilogram fiyatının pahalılığı nedeniyle dilim dilim satılırken, erik ise kilosu 400 TL olması nedeniyle 8 veya 10'lu paketler şeklinde satılıyor.

  "Fiyat mevsiminden dolayı biraz pahalı"
  Pazar esnafı Mustafa Soner Kuzu, karpuzun dilim fiyatının 35-40 lira olduğunu anlatarak, "Fiyat mevsiminden dolayı biraz pahalı. İran'dan geliyor karpuzumuz, yerli olmadığı için pahalı. Vatandalar ramazandan dolayı fazla ilgi göstermiyor. Bizde isteriz ucuz satmak esnaf olarak ama pahalı geliyor her yer pahalı" dedi.


  "Değerli olduğu için küçük kutularda 100 gram halinde satıyoruz"
  Diğer bir pazarcı Oğuzhan Yıldırım ise, "Eriğin kilosu şu an yaklaşık 400 liraya geliyor. Değerli olduğu için küçük kutularda 100 gram halinde satıyoruz. 100 gramlık kutularımızı 30 lira 40 liraya satıyoruz. Fiyatlar hayat şartlarına göre şu an normal gibi geliyor bize. Eriğimiz Silifke'den geldi. Şu an pahalı olmasının nedeni işçilerin maliyeti, mazot ve nakliye çok yüksek olduğu için her şey şu an çok pahalı geliyor. Bizde kar edemiyoruz, herkes çok pahalı deyip geçip gidiyor bugünde çok satamadık bir koli aldık yarsını satabildik" dedi.

  "Fahiş fiyatlar insanların cebini de elini de çok zorlamakta"
  Müşteri Umut İsak Selvi ise, "Bugün erik yada karpuz alamadık, çünkü fahiş fiyatlar insanların cebini de elini de çok zorlamakta. O yüzden elimizi attığımızdan geri çekiyoruz. Çok zor yani hayat pahalılığı aldı başını gidiyor bir çözüm bulmak şart" dedi.


  Diğer bir müşteri ise, "Erik ve karpuz fiyatları gerçekten çok pahalı. Ama Allaha şükür geçinebiliyor muyuz bence geçinebiliyoruz. Bugün erik alamadım ama çocuğumun istediği karpuzu 50 liraya aldım istediği şeyleri azda çokta olsa alabiliyorum" dedi.
  Müşteri Mesut Tuzcu, ise; "Karpuzda erikte alamadım çok pahalı şu anda da mevsimi değil yiyemeyiz bir iki ay sonra. Enflasyon yüksek alım gücü zayıf şu an alamayız ilerde anca karpuz alabilmemiz için ağustos olması lazım" ifadelerine yer verdi.
  Müşteri Harun Arslan ise, "Mevsim normallerinde olmadığı için pek tercih edileceğini tahmin etmiyorum edilmemesi gerekiyor fiyatların düşmesi için her şey zamanında o yüzden pek fazla bir şey düşünemiyoruz" dedi.
  Diğer bir müşteri ise, "Bugün karpuz yada erik alamadık çok pahalı olduğu için. Fiyatlar aldı başını gidiyor hiç bir şey alınacak gibi değil zor yani çok zor kimi zaman hiçbir şey alamıyoruz Ramazanı istediğimiz şekilde geçiremiyoruz. Soğan bile aldı başını gidiyor 20 30 lira kilosu salatalık desen öyle kabakta öyle Allah yardım etsin" dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2023 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle