Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Seramik Şekillendirme Kursu'nda birbirinden güzel ürünler ortaya çıkıyor.
Toprağı Seramik Şehir Bilecik'te gerçekleştirilen güzel faaliyet ile kursiyerler, birbirinden güzel ürünleri ortaya koymanın yanı sıra vakitlerini en güzel şekilde değerlendirme fırsatı buluyor. İki dönem gerçekleştirilecek olan ve onlarca öğrencinin eğitim alarak, birbirinden güzel eser ortaya koyduğu Seramik Şekillendirme Kursu'nda muhteşem ürünler ortaya çıkıyor. Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen kurslarda öğrencilerin yanı sıra ev hanımları da kurs alabiliyor.
''SERAMİĞE SANATSAL ŞEKİLLER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ''
Gerçekleştirilen Seramik Şekillendirme Kursu'nda kursiyerlere eğitim veren Bilecik Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Beyza Gülsoy, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yaptıkları faaliyette kendilerine katkısı olan Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı'ya teşekkür eden Gülsoy, şunları söyledi:
''Halk Eğitim Merkezi bünyesinde seramik alanında eğitimler veriyorum. Taşı ve toprağı seramik olan Bilecik'te seramiği şekillendirerek, güzel ürünler ortaya koymaya ve sanatsal ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz. Şu anda 17 öğrencimiz var. Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki gün çalışıyoruz. Pazartesi ve Salı günleri de bir kursumuz açılacak. Buna ilişkin kayıtlarımız devam ediyor. Peki seramikte neler mi yapıyoruz, seramik şekillendirme nasıl bir sanat? Çalışmalarımızı çamur ile yapıyoruz. Seramiğimiz farklı şekil ve renklerde oluyor. Beyaz çamur, pembe çamur ve çömlek çamuru gibi çamurlardan ürünler yapıyoruz. Bu üç çamurla tamamen kendi objelerimizi yapıyoruz. Teknikler belli. Bu teknikleri uyguladığımızda herkesin yapabileceği ürünler ortaya çıkıyor. Buraya gelen hiçbir arkadaşımız bu işi bilmiyordu. Ancak burada birlikte yaptığımız çalışmalar ile güzel eserler ortaya çıkıyor. Kursiyerlerimiz kendi elleriyle yapmış olduğu objeleri evlerinde kullanabilecek ve hediye edebilecek. Örneğin kendi eliyle yaptığı bir bardaktan ya da kupadan içecek içmek çok daha ayrı bir keyif olsa gerek. O yüzden burada çok güzel işler yapıyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında sergimizi, birinci dönem ve ikinci dönemin akabinde sergiler düzenleyeceğiz. Şu an başlayacak olan eğitimler Haziran ayının sonunda bitmiş olacak. Bu faaliyetimizde bizlere katkısı olan Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve emeği geçen bütün müdürlerimize teşekkür ediyoruz, katkılarının devamını bekliyoruz. İnşallah ileri zamanlarda çok daha güzel çalışmalarla birlikte olmayı planlıyoruz.”
''ÜNİVERSİTEDE ALDIĞIMIZ TEORİK BİLGİYİ BURADA UYGULAMA FIRSATI BULUYORUZ''
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Arkeoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Elif Demirpehlivan ise, gerçekleştirdikleri faaliyet hakkında yaptığı kısa değerlendirmede, okulda teorik olarak aldığı bilgileri pekiştirmek için kursa katıldığını belirterek, ''Aslında bu kursun çok olumlu sonuçlarını alıyorum. Derslerimdeki bu alanda bilgi alırken, burada da uygulamasını yapma imkanı buluyoruz arkadaşlarımla birlikte. Hocamız da sağolsun çok yardımcı oluyor. Burada mutluyuz ve çok güzel çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.