YEMEK SİPARİŞİ VERİRKEN DİKKAT!

Dolandırıcıların tuzak yöntemlerine her defasında bir yenisi ekleniyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Temmuz 2024 Salı 11:04
110 Okunma
YEMEK SİPARİŞİ VERİRKEN DİKKAT!
banner15
banner18

Dolandırıcıların tuzak yöntemlerine her defasında bir yenisi ekleniyor.

Yemek siparişi verirken dikkat edilmeli. Yemek uygulamaları ile vatandaşlar o yöntemle dolandırılıyor.İnternet siteleri ve uygulamalar üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Dolandırıcılar, yemek uygulamalarını kullanarak vatandaşları dolandırıyor.

YEMEK SİPARİŞİ VERİRKEN DİKKAT!

Bu yöntemde dolandırıcılar önce telefonla aradıkları kişilere "Yemek siparişi vermişsiniz" diyor. Kişinin sipariş vermediğini söylemesi üzerine dolandırıcılar bu kez, "Size bir kod gönderdik. Bu kodu bize söyleyin yemek siparişinizi iptal edelim" diyor.Yanlış sipariş izlenimiyle tuzağa düşürülen vatandaşlar, kodu söylemesiyle veya gönderilen mesajdaki linke tıklaması sonucunda dolandırılıyor. Uzmanlar verilmeyen bir sipariş üzerine gelen linklere tıklanmaması ve mesajla gelen kodların paylaşılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.

'BİLGİLER İFŞA OLUYOR'

Dolandırıcıların yeni yöntemini anlatan Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, "Son zamanlarda dolandırıcılar, yemek sipariş uygulamaları üzerinden vatandaşları dolandırıyor. Adreslerine yemek sipariş edildiği, kendilerine bir kod gönderildiği, eğer yemek siparişini kendisi vermediyse iptal etmek için bu kodu kendilerine iletmelerini istiyorlar.Vatandaşlar tabii ki bu mesajlara direkt yemek sipariş uygulamaları adıyla geldiği için haliyle inanmak durumunda kalıyorlar ve dolandırıcıların tuzağına düşmüş oluyorlar. Vatandaşlar kendilerinden bu şekilde kod isteyen ya da bir internet sitesi adresi üzerinden gerekli bilgiler girilerek siparişin iptal edilebileceği yönündeki aramalara itibar etmemeli. Bu şekilde vatandaşların bilgileri ifşa olmakta. Böylece dolandırıcılar banka hesaplarından para çekebilmektedir" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle