ÖĞRETMENSİZ SINIF DÖNEMİ

İngiltere’de bir okulda derslerin yapay zeka tarafından anlatılacağı ilk öğretmensiz sınıf açılıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:07
211 Okunma
ÖĞRETMENSİZ SINIF DÖNEMİ
banner15
banner18

İngiltere’de bir okulda derslerin yapay zeka tarafından anlatılacağı ilk öğretmensiz sınıf açılıyor.

Defter ve kitap kullanmayacak olan öğrenciler, dersleri bilgisayar ve kulaklıktan takip edecek.İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan ve 13 yaş üstü öğrencilerin bulunduğu David Game College adlı okul, temel derslerin yapay zeka tarafından verileceği ilk öğretmensiz sınıfı açıyor.İnsan öğretmenin olmayacağı sınıfta İngilizce, matematik ve fen bilimleri gibi temel dersler, yapay zekaya sahip “Sabrewing” adlı bir bilgisayar programı tarafından verilecek. Klasik defter ve kitap kullanmayacak olan öğrenciler de her gün sınıfa gidip, dersleri dizüstü bilgisayar ve kulaklıkla takip edecek.

TARTIŞMA YARATTI

Sınıfsız öğretmeni bazı eğitimciler destekliyor, bazıları ise klasik eğitimdeki etkileşimin yakalanamayacağı gerekçesiyle desteklemiyor. Yıllık fiyatı 27 bin sterlin (1 milyon 154 bin TL) olan kolejin müdürü John Dalton ise “Daily Mail” gazetesine yaptığı açıklamada sistemi şöyle savundu: “Bu bir kuantum sıçraması. Sınıftaki yapay zekalı eğitim, öğretmenleri işsiz bırakmayacak. Onlar da teknolojiye göre evrilecek. Sabrewing Programı öğrencilerin sorularını da hemen yanıtlayarak dersi çok iyi öğretecek.”

'EĞİTİM İNSANLIKTAN ÇIKIYOR'

Yapay zekanın öğretmenlik yapmasına karşı çıkan İngiltere Gerçek Eğitim Kampanyası Başkanı Chris McGovern şunları söyledi: “Bu devirde eğitimde yapay zekanın bir rolü elbette olacak. Ama yapay zekayı öğretmenlerin yerine koymak tembellikten başka bir şey değil. Teknoloji iyi bir öğretmeni asla yenemez. Çünkü öğretmenlerin duyguları vardır, öğrencilerle bir makinenin kuramayacağı iletişimi kurarlar. Herkesin ekrana baktığı bir sınıfta arkadaşlık yaratamazsınız. Eğitim insanlıktan çıkarılıyor. Makinelerin kontrolü ele geçirmesi öğrencilerin ruh sağlığını karartır.”

'OYUNUN KURALLARI DEĞİŞİR'

David Game College’ın yapay zekalı yenilikçi projesinin sonuçlarını görmek gerektiğini belirten İngiltere Bağımsız Okullar Birliği İcra Kurulu Başkanı Rudolf Lockhart, “Yapay zekayı uyarlanabilir bir öğrenme yaklaşımında kullanmak, gerçek anlamda oyunun kurallarını değiştirme potansiyeline sahip” dedi. Öğretmensiz yapay zeka sınıfına kızı Massa’yı kaydettiren Feras Aldalate ise “Eşim karşı çıktı ama Massa ve ben destekliyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET 

Anahtar Kelimeler:
öğretmensizSınıfDönemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle