ŞİMDİDEN İŞ ARAMAYA BAŞLAYIN

Yapay zeka ve dijital dönüşümün etkisiyle bazı meslekler yerini artık yeni iş kollarına bırakıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Eylül 2024 Cuma 10:58
118 Okunma
ŞİMDİDEN İŞ ARAMAYA BAŞLAYIN
banner15
banner18

Yapay zeka ve dijital dönüşümün etkisiyle bazı meslekler yerini artık yeni iş kollarına bırakıyor. 2030 yılından sonra yok olma riski taşıyan meslekler belli oldu. Önümüzdeki 10 yıl için bazı meslek grupları da parlayacak...

Teknolojinin baş döndürücü hızı, yapay zeka ve otomasyonun hayatımıza daha fazla girmesiyle iş dünyasında büyük değişiklikler yaşanıyor. Birçok sektörde rutin işler dijital araçlar tarafından devralınırken, bazı meslekler ise tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. 

Yapay zekanın gelişimi ve otomasyonun yükselişi sonrasında, 2030 yılından sonra bazı meslekler grupları yerini artık yeni dönem teknolojiye bırakacak.

2030 yılından sonra bu mesleklerin tarihten silineceği öngörülüyor:Seyahat danışmanlığ,kasiyerlik,fast foot çalışanları,postacılık,banka çalışanı,tekstil işçiliği,matbaa operatörlüğü gibi meslek gruplarının yok olacağı söyleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle