YALÇIN AKDOĞAN: “ÖRGÜTÜN STRATEJİSİ ÇÖKTÜ”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütün stratejisinin çöktüğüne dikkat çekerek, alınan eylemsizlik kararının kandırmaca olduğunu söyledi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:32
836 Okunma
YALÇIN AKDOĞAN: “ÖRGÜTÜN STRATEJİSİ ÇÖKTÜ”
banner15
banner18
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütün stratejisinin çöktüğüne dikkat çekerek, alınan eylemsizlik kararının kandırmaca olduğunu söyledi.  
 
 
   Yalçın Akdoğan, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki “Metristepe Kültür Merkezi”nin açılış törenine katıldı. Açılış töreni sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'nin son haftalarda sıkıntılı günler geçirdiğini hatırlatarak, menfur terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
 
 
   Taziye günlerinde acıların paylaşılması gerektiğini ancak daha sonra hayatın normal akışına dönmesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Bugünler taziye günleri, acıyı paylaşma günleri. Acımızı paylaşacağız. Acılar, paylaştıkça azalır. Eğer bir saldırı bir ülkeye yapıldıysa, bir millete topyekun yapıldıysa ona karşı yapılması gereken, onu topyekun göğüslemektir. Millet olarak hep birlikte göğüslemektir. Bu acıyı paylaşmaktır.
 
 
 Bizler de elbette bu taziye günlerinde bu acıları paylaşacağız, paylaşıyoruz. Ama ondan sonra hayatın normal akışına dönmesi önemlidir. Terör örgütleri, hayatı esir almak isterler. Ülkelere yön vermek, rota çizmek isterler. Hayatı felç etmek isterler. İşte bu oyuna da gelmemek gerekir. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmemek için hayatı normalleştirmek, rutin akışına dönmek de önem taşır. Bu önümüzdeki süreçte de bunu yaşamalıyız” dedi.
 

 
 “SALDIRILAR SEÇİME DÖNÜK PROVOKASYONDUR”
 
  Akdoğan, yapılan terör saldırılarının seçime yönelik bir provokasyon olduğunu da aktararak, “Bu saldırı aynı zamanda seçime dönük bir provokasyondur. Sandığa dönük provokasyondur. O zaman bizim siyasete güç vermemiz lazım” diye konuştu.
 

 
“ÖRGÜTÜN EYLEMSİZLİK KARARI TAM BİR KANDIRMACA”
 
  “Örgütün stratejisi çöktü” diyen Akdoğan, şöyle devam etti:
  “Halk savaşçısı dedi çöktü, özerklik dedi çöktü, şehir milisleri dedi çöktü, kurtarılmış bölgeler dedi çöktü. Çok önemli mesafeler alınıyor. Bu yüzden örgüt sıkıştı ne yaptı? Eylemsizlik ilan ediyor. Tam bir kandırmaca. Eylem yapın ama yüzünüzü kapatın, PKK’lı olduğunuz anlaşılmasın. Böyle bir şey yok. Sonuna kadar bu mücadele devam edecek. Etkili, kararlı bir şekilde devam edecek. Vatandaşımızla teröristi birbirinden ayırt edecek şekilde devam edecek. Vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumak için, onu örgütün zulmünden kurtarmak için bu mücadele devam edecek. 1990’lı yıllardaki gibi değil, hukuk içinde hak ve hukuku korumak için milleti kucaklayarak, ona hizmet ederek, yatırım yaparak devam edecek.”
 


 ÖRGÜTÜN NEDEN BÜTÜN STRATEJİLERİ ÇÖKTÜ?
 
  Örgütün neden bütün stratejilerinin çöktüğünü de anlatan Akdoğan, şöyle konuştu:
  “Çünkü halk destek olmuyor. Halk görüyor. Ona zorla kim kepenk kapattıran kim görüyor. Zorla yolunu kim kesiyor görüyor. Çocuğunu kim kaçırıyor görüyor. Kim haraç alıyor, kim iş makinelerini yakıyor görüyor. Bir tarafta hizmet eden devlet var. Diğer tarafta tehdit eden örgüt var. Yüksekova’ya kaç yıldır hava alanı yapmak için uğraşıyoruz. İş makinelerini yakıyorlar. Yani yatırım yapmak uğraşan bir devlet var, bunu engellemeye çalışan örgüt var. Vatandaşlar bunu görüyor.”
 

Son Güncelleme: 19.10.2015 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle