BİLECİK'TEN SESLENDİ BAKANI TOPA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin Milli Eğitim Bakanlığını eleştirdi. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Ağustos 2024 Çarşamba 16:54
232 Okunma
BİLECİK'TEN SESLENDİ BAKANI TOPA TUTTU
banner15
banner18

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin Milli Eğitim Bakanlığını eleştirdi. 


 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Bilecik'teki akademisyen, eğitmen, öğretmen, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Vadi Park Tesislerinde eğitim sendikası temsilcileri ve partililerin de katıldığı buluşmada eğitime dair sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Suat Özçağdaş, burada yaptığı açıklamada, "KPSS sonuçlarıyla bir gün içerisinde tüm öğretmenlerimizi atayın, Danıştay kararını beklemenize gerek yok. Mevcut bakan sanki AK Parti seçime giderken 1 milyonu aşan öğretmenlerimizin oyunu almak için söylemiş olduğu bu vaadi tamamen unutmuş görünüyor. Siyaset, vaatler ve sözler üzerinedir. Türkiye'ye verdiğiniz sözü tutun. Mülakatları bir değerlendirme aracı olmaktan çıkarın" dedi.

  "Milli Eğitim Bakanlığı'nın birbirinden tutarsız kararlarıyla karşıyayız"
  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş şöyle devam etti:
  "Sayın bakan, öğretmen atamaları için Danıştay kararını beklemek doğruysa, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için de bekleyiniz. Türkiye'yi dünyada örneği görülmemiş bir biçimde, hiçbir pilot çalışması yapılmamış böyle bir eğitim modelinin içerisine sürüklemeyin. Mevcut bakanlığının büyük başarısıyla hali hazırda iki farklı okul öncesi programına devam ediyorsunuz ve Türkiye'ye hiçbir açıklama yapmıyorsunuz. Şubat ayında ilan etmiş olduğunuz okul öncesi programı dururken, bir buçuk ay sonra başka bir program ilan ettiniz. Bu bile başlı başına makamınızdan ayrılmayı gerektirir."

  ''Köy okullarının kapatılması asla kabul edilemez"
  Açıklamasına köy okullarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak devam eden Özçağdaş, şunları söyledi:
  ''Bilecik'ten önce 14 ilde olduğu gibi tamamı köy okullarının kapatılmasının ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu ısrarla dile getirdiler. AK Parti bu ülkede iktidar olduğunda 32 bin 401 köy okulumuz vardı. Bugün 13 bin 969. Yani 18 bin 432 köy okulu kapatılmış durumda. 2002 yılında 3 milyon 275 bin 579 öğrenci olan bu okullarda bugün sadece 623 bin 902 öğrenci var. Bu asla kabul edilemez. Köy okullarının kapatılması, küçücük çocukların onlarca kilometre başka yerlere gitmesi sonucunu oluşturmuyor. Aynı zamanda genç anne babalarında kentlerde yeni işsizler olarak tutunmaya çalışmasına neden oluyor.''
  Açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'e Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Ali Özdemir, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam eşlik etti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle