SAFİ ÇİMENTO KÖYLÜLERİ CANINDAN BEZDİRDİ

 Bilecik'te üretim yapan Safi Çimento Fabrikası'nın bacasından ara ara çıkan duman ve maden sahasından çıkan kamyonların oluşturduğu toz, köylüleri canından bezdirdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Ağustos 2024 Cuma 11:22
621 Okunma
SAFİ ÇİMENTO KÖYLÜLERİ CANINDAN BEZDİRDİ
banner15
banner18

 Bilecik'te üretim yapan Safi Çimento Fabrikası'nın bacasından ara ara çıkan duman ve maden sahasından çıkan kamyonların oluşturduğu toz, köylüleri canından bezdirdi.


 

Köylüler fabrikanın ara ara bacalarından tozlu dumanın salındığı iddia ederek, bunu çektikleri videolarla ispatlamaya çalışıyorlar. Çukurören Köyü Muhtarı Muhittin Dündar, ortaya çıkan toz ve dumanın 160 yıl önce Türkiye'ye gelen göçmenlerin yanlarında getirdiği ata tohumlarıyla başlayan tescilli 'Çukurören Biberi'nin üretimi tehlikeye soktuğu söylemişti.

Valilik harekete geçti
İHA'nın haberinin ardından 13 Haziran günü Bilecik Valisi Şefik Aygöl hemen bölgeye giderek incelemeler yaptı. Aygöl, İl Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı ve Köy Muhtarı Muhittin Dündar ile Safi Çimento Fabrikası yetkileri ile bir araya geldi. Çukurören köyünde vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Aygöl, o gün çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılmasını ve çeşitli konuların çözülmesi konusunda gerekli talimatları vermişti. Aradan geçen 2 ayın ardından yollarda bir gelişme olmadığını söyleyen köylüler, validen bu konuda yardım istediler.

"Çiftçi mağdur, biberler kuruyor"
Köy halkından Fahrettin Sünetci, fabrikanın saldığı duman sonrası cep telefonun o anları kayıt yaparak, "Çukurören Köyü kahvenin önü. Safi Çimento yine duman saçmaya devam ediyor. Çiftçi mağdur, biberler kuruyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 09.08.2024 11:54
Anahtar Kelimeler:
SafiçimentoKöylülerBezdi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isimsiz 2024-08-10 11:32:33

VEZİRHAN ÇİMENTO DA AYNI SORUN VAR

Avatar
Çukurörenli 2024-08-09 11:54:19

Buna imza atanlar şimdi izlesinler eserini.Köye gelip sizin arkanızdayız diyenler de bana hiç samimi gelmiyor umarım yanılırım.

Avatar
Gülümbeli 2024-08-15 13:10:34

Bilecik civarında sanayi gelişimi adı altında bilecik ın dibinde kalan sanayinin bir an önce kaldırılması lazım gülümbe Çukurören bu civar köylerin toprakları zehirlendi. Sanayinin oluşturduğu tehlike ile artık hem havamız hemde toprağımız zehirlendi.

banner22

resim yükleresim yükle