ÇAY DEĞİL ZEHİR DEMLİYORUZ

Kültürümüzde, çay en önemli içeceklerden biridir. Her gün evlerde tüketilen çay, yanlış demlendiği zaman birçok zarara neden olabilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Temmuz 2024 Salı 10:44
160 Okunma
ÇAY DEĞİL ZEHİR DEMLİYORUZ

Kültürümüzde, çay en önemli içeceklerden biridir. Her gün evlerde tüketilen çay, yanlış demlendiği zaman birçok zarara neden olabilir.

Uzmanlar, çay demlerken hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor ve yapmamamız gerektiğini söylüyor.Çay demlemenin, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve sanıldığı kadar basit bir iş olmadığını biliyor muydunuz? Yapılan bir araştırmaya göre, göründüğü kadar basit olmayan bu işlemin sağlık açısından önemli olduğu ortaya çıktı. Yanlış demlenen bir çay gerçekten sağlık sorunlarına neden olabilir. Çay demlerken dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar şunlardır:

YANLIŞ DEMLEDİĞİNİZ ÇAY ZEHRE DÖNÜŞÜYOR!

Çay, Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çok önemlidir. Bitki çayları sağlığımız için çok faydalı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman değişebilir.Yine de, yanlış demlediğiniz çay çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

ÇAYIN UZUN SÜRE DAYANMASI İÇİN MUTLAKA...

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için onu ocak üzerinde bekletmeyin. Bu, çayın acımasına neden olabilir.

DEMLERKEN OCAKTA BEKLETMEYİN

Sonuç olarak, çay tamamen demlendikten sonra ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarına neden olabilir.

YÜKSEK ISI DETAYI ÇOK ÖNEMLİ

Çay demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz kalmamalıdır.Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığını tehlikeye atabilir.

KANSER TEHLİKESİ VAR

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay kanser hastalığına neden olabilir.

BURUK BİR TAT BIRAKIYOR

Dışarıda içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığını nasıl anlarız diyorsanız, ağzınızın acımasız bir tadı nedeniyle bunu anlayabilirsiniz.Çay suyunu demlemek için "kaynamamış" su kullanmak gerekiyor.Aşırı kaynamış su, çayın içinde bakteri üretebilir.Bu demleme yöntemleri sorunlarından biri de çay tadının acımasıdır.

ÇAY RUTUBETLENEBİLİR

Çay demlerken, daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koymak başka bir hatadır.Bu yöntem, çayın daha demlikteyken rutubet almasına ve bayatlamasına sebep olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
çayDemlemeDikkkat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle