1 HAFTADA 3 KİLO VERDİRİYOR

Hepimizin her gün düzenli olarak su tüketmesi, genel sağlığımızı korumanın yanı sıra organlarımız ve cildimiz için de son derece önemlidir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Haziran 2024 Çarşamba 10:58
89 Okunma
1 HAFTADA 3 KİLO VERDİRİYOR

Hepimizin her gün düzenli olarak su tüketmesi, genel sağlığımızı korumanın yanı sıra organlarımız ve cildimiz için de son derece önemlidir.

Tarçınlı suyun kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülmekte olup, son araştırmalar bu iddianın gerçek olabileceğini göstermektedir. Tarçın suyu, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler. Bir çalışmada, tarçının termojenezi (vücudun ısı üretimini) %20'ye kadar artırdığı ve bu sayede daha fazla kalori yakılmasına yardımcı olduğu bulunmuştur.Ayrıca, tarçın iştahı ve aşermeyi azaltarak sağlıksız gıdaların tüketimini kontrol etmeye yardımcı olur. Tarçınlı su, yağların ve karbonhidratların sindirimine destek olarak bu besinlerin vücut yağı olarak depolanmasını engeller. Sağlıklı bir diyet ve egzersiz ile birleştirildiğinde, tarçınlı su kilo vermenin etkili bir yolu olabilir.

TARÇINLI SU NASIL HAZIRLANIR?

Bu içecek için ihtiyacınız olanlar sadece biraz tarçın ve sudur.

YAPILIŞI:

1 litre suyu bir tencereye alın ve içerisine 6 adet çubuk tarçın ekleyip demlenmeye bırakın. Tarçın, aromasını ve rengini suya verdikten sonra içebilirsiniz. İsterseniz karanfil veya limon da ekleyebilirsiniz. Günde 3 defa içmeniz önerilmektedir.

HER GÜN İÇİN

Tarçınlı su içmek, genel sağlığınızı iyileştirmenin ve kilo vermenin harika bir yoludur. Günlük rutininize eklemeniz yeterlidir ve ne kadar iyi hissettiğinize şaşıracaksınız.Bu doğal içecek, sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda günlük rutininize eklemeye değer birçok sağlık yararı sunar.

TARÇINLI SU KİLO KAYBINA NASIL YARDIMCI OLUR?

Tarçınlı su, sindirimi iyileştirerek kilo kaybına yardımcı olabilir.Tarçın, tükürük ve sindirim enzimlerinin üretimini uyarır, bu da sindirimi kolaylaştırır. Yağlı yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olarak sindirimi destekler.Yemeklerden önce tarçınlı su içmek, şişkinlik, gaz, mide bulantısı ve mide ekşimesi gibi semptomların azaltılmasına yardımcı olabilir. Tarçın ayrıca bağırsaktaki zararlı bakterileri öldürebilen doğal bir antiseptiktir. Bu, sindirim sisteminizin sağlıklı kalmasını ve düzgün çalışmasını destekler.

TARÇINLI SUYU NE ZAMAN İÇMEK GEREKİR?

Yatmadan önce tarçınlı su içmenin uyku kalitesini artırabileceği ve kasları gevşetmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.Ancak, bazı bireyler bu durumdan rahatsızlık hissedebilir.Eğer uyumakta güçlük çekiyorsanız, akşamları tarçınlı sudan kaçınarak günün erken saatlerinde içmeyi deneyebilirsiniz.Kilo vermek için tarçınlı su içiyorsanız, en iyi zaman sabah kahvaltıdan öncedir.Bu, vücudunuzun yağ yakmaya ve kilo vermeye en hazır olduğu zamandır.Kahvaltıdan önce tarçınlı su içmek metabolizmanızı hızlandırır ve güne sağlıklı başlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğle yemeği veya akşamın erken saatlerinde de içebilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
3KiloVerdiriyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle