BİR HAFTADA 5 KİLO ZAYIFLATIYOR

Kış mevsiminde alınan kiloları hızlıca vermek isteyenlerin, bu besinleri beslenme rutinine dahil etmeleri gerekiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Haziran 2024 Cuma 11:10
40 Okunma
BİR HAFTADA 5 KİLO ZAYIFLATIYOR
banner15
banner18

Kış mevsiminde alınan kiloları hızlıca vermek isteyenlerin, bu besinleri beslenme rutinine dahil etmeleri gerekiyor.

Uzmanlar, yüksek miktarda lif içeren, metabolizmayı hızlandıran ve kas oluşumunu destekleyen besinleri sıraladı. Bu besinler, düzenli tüketildiğinde bel ve basen bölgesinde incelme sağlıyor.

ZEYTİNYAĞI:

Zeytinyağı, sağlıklı yağ asitleri içerir ve tokluk hissi yaratarak metabolizma hızının artışını sağlar.

KUŞKONMAZ:

Kuşkonmaz, kalori bakımından oldukça düşüktür ve lif bakımından zengindir. Sindirim sistemini düzenleyen kuşkonmaz tokluk hissi yaratır ve saatlerce açlık krizinin ortaya çıkışını engeller.

BROKOLİ:

Lif ve vitamin bakımından zengin besinlerden biri olan brokoli, sindirim sistemini rahatlatır ve kan şekeri dalgalanmalarını önler.

TURUNÇGİLLER:

Turunçgiller, portakal, mandalina ve greyfurt gibi C vitamini yüksek besinlerden oluşur ve metabolizmayı hızlandırmada oldukça etkilidir.

BADEM:

Protein, lif ve sağlıklı yağ bakımından zengin olan badem, tokluk hissi yarattığı için gün içinde ara öğün olarak tüketilmesi önerilir.

ELMA:

Lif bakımından zengin olan elma, sağladığı tokluk hissi ve kan şekerini dengelemesi sayesinde diyet sürecinde günde bir porsiyon tüketilmesi tavsiye edilir.

YOĞURT:

Yoğurt, sindirimi kolaylaştırdığı için özellikle diyet sürecinde ortaya çıkan kabızlık şikayetini önler. Diyet ve egzersize ek olarak günde bir porsiyon yoğurt tüketildiğinde bel ve basen bölgesinde incelme sağlandığı kanıtlanmıştır.

YUMURTA:

En iyi protein kaynaklarından biri olan yumurta, tokluk hissi yaratması sayesinde diyet sürecinde özellikle kahvaltıda tüketilmesi önerilir. Bir adet yumurta tüketildiğinde birçok vitamin ve mineral vücuda alınmış olur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle