BÖBREKLERİ TEMİZLEDİĞİ İSPATLANDI

Kanınızın temizlenmesini ve diğer organların daha düzenli bir şekilde işlenmesini sağlayan böbrekler, vücudunuzu istenmeyen şeylerden arındıran bir filtre gibi çalışır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Ağustos 2024 Cuma 10:55
110 Okunma
BÖBREKLERİ TEMİZLEDİĞİ İSPATLANDI
banner15
banner18

Kanınızın temizlenmesini ve diğer organların daha düzenli bir şekilde işlenmesini sağlayan böbrekler, vücudunuzu istenmeyen şeylerden arındıran bir filtre gibi çalışır.

Vücuttaki sodyum gibi minerallerin aşırı miktarını kontrol ederken, potasyum aynı zamanda toksinleri vücuttan uzaklaştırır. Aynı zamanda tansiyon düzeylerini ve kemik sağlığını etkileyen çeşitli hormonların üretiminde de rol alır.Böbrek hastalıkları, dünyanın birçok yerinde önemli bir sorundur. Bu noktada, böbrekleri sağlıklı tutmak için dikkat edilmesi gerekenler arasında beslenme yer alıyor. Bazı besinler böbreklerinizi korur ve onları olası zararlardan korur. İşte o besinler...

YAĞLI BALIKLAR

Somon ve alabalık gibi yağlı balıklar, balığın proteinini omega-3 yağ asitleriyle birleştirir. Kandaki yağ seviyeleri, Omega-3 yağlarının yardımıyla kan basıncı düşürülür.Bununla birlikte, şu anda hangi balıkları yiyebileceğinize dair bir uzmana danışmanız gerekecek.

LAHANA

Bu yoğun ve besleyici sebze, lif, C ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca düşük potasyum ve sodyum içeriği nedeniyle böbrekler daha iyi sindirebilir.Bununla birlikte, salatalardan ana yemeğe kadar çeşitli tarifleri deneyerek onu farklı şekillerde tüketebilirsiniz.

DOLMALIK BİBER

Dolmalık biberler de lahana gibi düşük potasyum içerir. Bu besinler, B6, B9, C ve K vitaminlerinin yanı sıra lif sağlayarak antioksidanlar da sağlar.Dilerseniz dilimleyip dip sos ile yiyebilirsiniz veya akşam yemeğine ekleyebilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, böbrekler için en iyi yiyeceklerden biridir. Bu meyve antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir ve iltihaplanmayı azaltarak kemik sağlığını destekler.Bu sayede böbreklerinizi tamamen yenileyebilir.

YEŞİŞL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak veya pazı gibi koyu yeşil yapraklara sahip sebzeler, temel vitamin ve minerallerin yanı sıra bağışıklığı güçlendiren birçok fayda da sunar.Makul düzeyde potasyum sunan bu besinleri tüketirken özellikle böbreklerle ilgili sıkıntılarınız mevcutsa, doktorunuza danışmanız önemlidir.

ZEYTİNYAĞI

Antioksidanlar ve sağlıklı yağ asitleri açısından zengin olan zeytinyağı, genel sağlığı iyileştirir.Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre; zeytinyağı, kolesterol seviyelerini ve kardiyovasküler hastalık, bunama ve bazı kanser türleri risklerini azaltabilir.

SARIMSAK

Antioksidan açısından zengin ve iltihapla savaşan bir başka yiyecek olan sarımsak, allisin olarak bilinen bir bileşik içerir.Sarımsaktaki aktif bir bileşik olan allisinin, böbrek hastalarının sağlığını korumaya yardımcı olmak için reçeteli bir ilaç kadar etkili olduğu bulundu. Böbrekler için en iyi yiyecekleri arıyorsanız, sarımsak ilk sırada yer alır.

SOĞAN

Bu sarımsakla aynı aileden gelen sebze, bakır, manganez, B6 ve C vitaminleri açısından çok zengindir.Bu sebze, inme, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltmanın yanı sıra vücudun kanserle savaşmasına yardımcı olabilecek bir kimyasal olan "quercetin" içeren organik kükürt bileşiklerine sahiptir.

KARNABAHAR

Karnabahar, yüksek lif içeriğine ve yüksek miktarda C, B6, B9 ve K vitaminine sahiptir. Ayrıca vücudun belirli toksinlerden kurtulmasını sağlayan bileşikler içerir.Bu bileşenlerin yardımıyla böbrekler işlevlerini daha kolay gerçekleştirebilir. Bununla birlikte, içeriğindeki fosfor ve potasyum nedeniyle, uzun süreli böbrek sorunları olan kişilerin tüketim miktarını kontrol etmeleri çok önemlidir.

ELMA

Elmalarda bulunan lif ve "quercetin", kolesterol ve kan şekerini sağlıklı düzeylerde tutmanıza yardımcı olabilecek kanserle savaşan güçlü antioksidanlardır.Çok sayıda antioksdain içerdiğinde, böbrekleriniz daha iyi çalışır.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle