KALBİ 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Diyabetten kalbe birçok faydası bulunan sumak, gençlik sırrı olarak biliniyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:46
159 Okunma
KALBİ 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR
banner15
banner18

Diyabetten kalbe birçok faydası bulunan sumak, gençlik sırrı olarak biliniyor.

Özellikle yoğurda karıştırıp tüketildiğinde besin değerleri açığa çıkan sumak, kalbi gençleştiriyor. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için sumağın mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Binbir derde deva olan sumak, bağışıklığı güçlendirdiği için hava değişimlerine bağlı hastalıklardan koruyor. 

YAŞLANMAYI DURDURUR

Yüksek miktarda antioksidan içeren sumak, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önler. Bu durum, yaşlanma sürecini yavaşlatır, bazı kronik hastalıkların riskini azaltır.

HASTALIKLARA KARŞI DİRENCİ ARTIRIR

Sumak, C vitamini açısından zengindir. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunabilir ve hastalıklara karşı direnci artırır.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Sumak, sindirim sistemine olumlu etkiler yapar ve sindirim süreçlerini destekler. Bu da metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olabilir.

KALP SAĞLIĞI RİSKİNİ AZALTIR

Sumak, içeriğinde bulunan bazı bileşiklerle kalp sağlığını destekleyebilir. Özellikle antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, kalp hastalığı riskini azaltmada etkili olur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
HastalıklarSaglıkSumak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle