MEĞER İLAÇ KADAR ETKİLİYMİŞ!

Kan pıhtısına dair belirtileri hafife almak, hayati tehlike taşıyan önemli bir sonuca neden olabilir. Bu sebeple bir uzman tarafından düzenli kontrol edilen kalp-damar sağlığı kontrolü çok önemlidir. Beslenmenizde yer verebileceğiniz bazı besinler, "doğal kan pıhtısı çözücü" olarak listelenebilir.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
12 Temmuz 2024 Cuma 11:02
82 Okunma
MEĞER İLAÇ KADAR ETKİLİYMİŞ!
banner15
banner18

Kan pıhtısına dair belirtileri hafife almak, hayati tehlike taşıyan önemli bir sonuca neden olabilir.

Bu sebeple bir uzman tarafından düzenli kontrol edilen kalp-damar sağlığı kontrolü çok önemlidir. Beslenmenizde yer verebileceğiniz bazı besinler, "doğal kan pıhtısı çözücü" olarak listelenebilir.

Bu ayrıntılardır...

Pıhtılaşma önleyiciler, kanı incelterek pıhtıların çözülmesini sağlar, ancak bazı besinlerin de benzer etkileri olduğu son zamanlarda ortaya çıktı. Bitkilerde bulunan bazı kimyasalların kan pıhtılarının oluşumunu durdurabileceğine veya mevcut pıhtıları çözebileceğine dair kanıtlar vardır. Bu, gelecekteki pıhtı olasılığını azaltabilirse de meyveler tıbbi tedavi olarak kullanılmamalıdır. Damar ve Vasküler Enstitüsü'ne göre rutin ve bromelain, pıhtıları doğal olarak çözen en güçlü bitki bazlı gıdalar. International Current Pharmaceutical Journal'da 2012 yılında yayınlanan bir çalışma, elma, limon, soğan, portakal çayları ve takviyelerinin düzenli olarak alınmasının yaralanma sonrası trombüsleri (kan pıhtılarını) önlediğini göstermiştir. Çalışmanın yazarları, tekrarlayan pıhtıları azaltmak ve binlerce insanın hayatını kurtarmak için bu besinlerin ilaç kadar etkili olabileceğini buldu. Damar ve Damar Enstitüsü'ne göre, benzer şekilde doğal ananas tüketmenin son derece olumlu sonuçları olabilir.
Çok sayıda çalışma, protein sindiren enzimin pro-inflamatuar moleküllerin oluşumunu engellediğini göstermiştir. Kan pıhtılarını temizlemeye yardımcı olan etkileri de açığa çıkarabilir. Bu, Cellular and Molecular Life Sciences dergisinde yayınlanan erken araştırmalara göre gösterilmiştir. Sağlık kuruluşuna göre, sarımsak, kivi, lahana, ıspanak ve üzüm suyu kan pıhtılarının çözülmesine yardımcı olabilir. Uzmanlar, kan pıhtısını kendi çabalarıyla çözmeye çalışmanın uygun tıbbi tedaviyi geciktirebileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle, kan pıhtıları vücudun diğer yerlerine giderse, yaşamı tehdit eden komplikasyonların ortaya çıkması riski artabilir.

KAN PIHTILARI NASIL ÖNLENEBİLİR?

Kanıtlar, yukarıda belirtilen bitkisel gıdaların pıhtılaşma komplikasyonlarını önleyebileceğini gösterse de, en iyi yöntem engellemedir. Zerdeçal, anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle mutfak ve tıbbi amaçlar için sıklıkla kullanılır. 2019 yılında EPMA dergisinde yayınlanan bir incelemede, baharatın güçlü anti-trombosit etkileri nedeniyle gelecekteki kan pıhtılarına karşı koruyabileceğini belirtti.

2017 yılında Journal of Cell Physiology'de yayınlanan daha önceki araştırmalar, zerdeçaldaki aktif bileşen kurkuminin kanser önleyici, antioksidan ve pıhtılaşmayı önleyici özelliklere sahip olduğunu buldu. Bununla birlikte, kan pıhtılarının tedavisi için tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılmasının daha fazla araştırması gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle