SADECE ZEYTİNYAĞINDA BİR HAFTA BEKLETİN!

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
13 Temmuz 2024 Cumartesi 11:23
59 Okunma
SADECE ZEYTİNYAĞINDA BİR HAFTA BEKLETİN!
banner15
banner18

Geleneksel tıpta asırlardır kullanılan kudret narında yüksek oranda antiinflamatuar, antioksidan ve hipoglisemik bileşenler bulunur. Acı olan aroması sebebiyle genellikle macun kıvamında ya da yağı çıkarılarak tüketilir.

KUDRET NARI NASIL TÜKETİLİR?

Kudret narı ülkemizde genelde meyve olarak tüketilmez. Meyveden ziyade genellikle zeytinyağı ile karıştırılarak macun şeklinde tüketilmektedir.

DİKKAT!

Kudret narının tüketimi kontrollü bir şekilde olmalıdır. Kronik rahatsızlığınız var ise öncesinde mutlaka doktorunuzdan onay almalısınız. Yüksek miktarda tüketilen nar etkisi yan etkilere neden olabilir. Özellikle hamileler ve emziren kadınlar kesinlikle tüketmemelidir. Şeker hastalığına iyi geliyor diye düşünüp doktor onaysız kullanımı kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

KUDRET NARI MACUNU NASIL HAZIRLANIR?



2 adet olgun kudret narı

1 su bardağı bal

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limonun suyu

Kudret narını yıkayın, dikey olarak ikiye kesin. Kudret narının iç kısmındaki çekirdekleri ayıklayın. Kalan etli kısmı minik minik doğrayın. Cam kavanoza kudret narını alın ve içine balı ekleyip karıştırın. Ardından zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edin. Karışımı kavanozun kapağını kapatarak serin ve karanlık bir yerde 1 hafta boyunca dinlendirin. Bu süre zarfında karışımı her gün bir kez karıştırın. Bir hafta sonra kudret narı macunu yemeye hazır bir hal alacaktır. Bu süreçte kavanozu buzdolabında saklamalısınız. Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı kudret narı macunu tüketebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
HABERBİLECİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle