VÜCUDU YENİLEYEN ANTİOKSİDAN: ''GLUTATYON''

Sağlıklı, dinç ve uzun yaşamak mümkün mü? Bunun birçok yöntemi var ama son günlerde en güçlü antioksidan etkisiyle glutatyon ön sırada.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Temmuz 2024 Salı 11:25
66 Okunma
VÜCUDU YENİLEYEN ANTİOKSİDAN: ''GLUTATYON''
banner15
banner18

Sağlıklı, dinç ve uzun yaşamak mümkün mü? Bunun birçok yöntemi var ama son günlerde en güçlü antioksidan etkisiyle glutatyon ön sırada.

Vücutta doğal olarak bulunan glutatyon, yeterli seviyede ise bağışıklığı güçlendirip, hastalıklara karşı savaşıyor.İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rüştü Vural ile glutatyon ve antioksidan tedavilerinin sağlığımıza katkılarını konuştum. Uzm. Dr. Vural "Günümüzde sağlıklı yaşam ve hastalıkları önleme konusundaki farkındalık giderek artmaktadır. Bu bağlamda glutatyon ve antioksidan tedaviler, sağlığınızı korumak ve iyileştirmek için önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

HÜCRE SAĞLIĞINI
Antioksidanların, vücutta serbest radikallerin neden olduğu zararı azaltan moleküller olduğunu belirten Uzm. Dr. Vural, "Bunlar azalırsa hücre hasarına ve kronik hastalıklara sebep olabilir. Antioksidanlar, bu zararlı etkileri nötralize ederek hücre sağlığını korur. Glutatyonun yanı sıra, C vitamini, E vitamini, beta-karoten ve selenyum gibi diğer antioksidanlar da önemli rol oynar" diye konuştu.GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN
"Nedir Glutatyon?" diye sorduğumda Uzm. Dr. Vural, şu yanıtı verdi: "Glutatyon, vücudumuzda doğal olarak bulunur ve hücrelerde enerji üretimi sırasında ortaya çıkan serbest radikal denen zehirli maddelerin neden olduğu hasarı onararak, bağışıklık sistemini destekler. Bu zehirli maddelerin vücuttan temizlenmesi süreçlerine katkıda bulunur. Güçlü bir antioksidandır. Yeterli glutatyon seviyeleri, vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasına ve genel sağlığın korunmasına yardımcı olur."ISPANAK, BROKOLİ, AVOKADO, ÇİLEK
Glutatyon ve diğer antioksidanların, çeşitli yollarla vücuda alınabileceğini de belirten Uzm. Dr. Vural, "Bunlar besinler, takviyeler ve intravenöz (IV) tedavilerdir" dedi ve şu bilgileri paylaştı:
 BESİNLER: Antioksidan açısından zengin meyve ve sebzelerdir. Örneğin, ıspanak, brokoli, avokado, portakal, çilek glutatyon seviyelerini artırabilir.
 TAKVİYELER: Glutatyon ve diğer antioksidan takviyeleri, vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanları sağlamak için kullanılabilir. Ancak, bu tip takviyeler doktorunuzun uygun görmesi halinde alınmalıdır.
 İNTRAVENÖZ (IV) TEDAVİLER: Glutatyonun doğrudan damar yoluyla verilmesi, vücutta daha yüksek seviyelerde antioksidan sağlamak için etkili bir yöntemdir. Bu tedavi, özellikle yoğun stres altındaki bireyler için faydalı olabilir. Ancak yine belirtmeliyim ki doktorunuzun uygun gördüğü hallerde bu tedavi yapılmalıdır.

HASTALIKLARLA SAVAŞTA ETKİLİ
Uzm. Dr. Vural, glutatyon ve antioksidan tedavilerinin faydalarını ise şöyle sıraladı:
 BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER: Glutatyon ve diğer antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı direnci artırır.
 DETOKSİFİKASYON: 'Zehirli maddelerin vücuttan temizlenmesi' demektir. Glutatyon, karaciğerin zehirleri etkisiz hale getirme kapasitesini artırarak, detoksifikasyon süreçlerini destekler.
 CİLT SAĞLIĞI: Antioksidanlar, cilt hücrelerini serbest radikal hasarından koruyarak, yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
 KRONİK HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ: Antioksidanlar, kalp hastalıkları, kanser, karaciğer hastalıkları ve nörolojik hastalıklar gibi kronik hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Hücrelerde enerji üretimi sırasında ortaya çıkan serbest radikal denen zehirli maddelerin neden olduğu hasarı onararak, bağışıklık sistemini destekler ve bu zehirli maddelerin vücuttan temizlenmesi süreçlerine katkıda bulunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle