20 YIL BİRDEN YAŞLANDIRIYOR!

Erken yaşlanmanın birçok nedeni vardır. Bunlar arasında güneş maruz kalmak, yeterli cilt bakımı yapmamak, akneler, lekeler ve cilt kuruluğu yer alıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Temmuz 2024 Cuma 11:02
73 Okunma
20 YIL BİRDEN YAŞLANDIRIYOR!
banner15
banner18

Erken yaşlanmanın birçok nedeni vardır. Bunlar arasında güneş maruz kalmak, yeterli cilt bakımı yapmamak, akneler, lekeler ve cilt kuruluğu yer alıyor.

Bununla birlikte, beslenme sisteminizin aslında sizi olduğunuzdan yaşlı gösterecek en önemli bileşen olduğunu biliyor muydunuz?Aknelerin oluşmasını ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların daha erken yaşlarda ortaya çıkmasını hızlandıran yiyecekleri aslında sandığımızdan fazla tüketiyoruz. Uzman Dermatolog Dr. Michele Green, çevresel faktörlerin, genlerin ve cilt bakım rutinlerinin cildi etkileyebileceğini herkes bilse de yemeklerin cildi nasıl etkilediği konusunda çok az insanın farkında olduğunu söylüyor.Dr. Green, cilt sağlığı ile beslenme arasındaki ilişkiye yakından bakıldığında, bilinenin aksine daha fazla zarar verdiğini gösteren bazı yiyecekler olduğunu söylüyor.Kırışıklıklar, özellikle işlenmiş gıdalar, süt ürünleri, şeker ve kızarmış yiyecekler gibi besinler tarafından oluşturulur. Bu yiyeceklere elinizi bile sürmemek bu nedenle önem taşıyor.

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ

İşlenmiş etin yüksek miktarda doymuş yağ ve nitrat içerdiğini belirten uzman dermatolog Dr. Yoram Harth, vücudun iltihaplanmasına neden olduğunu söylüyor.Örneğin, patates ve sosisli bir tabak, yaşlanmanızın en büyük nedeni olabilir.

YAĞ İÇERİĞİ YÜKSEK OLAN ET

Dr. Green'e göre, yüksek doymuş yağ içeren et tüketimi sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olur. Bunun nedeni, daha yağlı et kesiminin daha yüksek seviyelerde insülin ile ilişkili olmasıdır.İnsülin büyüme faktörü, sebum üretimini uyarır ve bu da akne oluşumuna neden olur.Dr. Green, yağlı et yerine daha yağsız proteinleri tüketin. Bu sayede cilt üzerindeki etkisi önemli ölçüde azalır.Tavuk, hindi ve balık gibi etler, kaliteli ve daha az yağ içeren alternatifler olarak akne oluşumunu da önleyebilir.

SÜT ÜRÜNLERİNİN YOĞUN TÜKETİMİ

Birçok süt ürünü, özellikle inek sütü olmak üzere, akne oluşumunda etkilidir. İnsülin benzeri büyüme faktörü 1'i (IGF-1) artıran inek sütü ürünleri, cildin yağ bezlerinin boyutunu artırır.Süt ürünlerini fazla tüketmek, daha fazla sebum üretimine ve daha fazla sivilce oluşumuna neden olduğu için yaşlanmayı önemli ölçüde etkiler.İlginç bir şekilde, az yağlı ve yağsız süt, normal sütten daha fazla sivilce üretti. Bunun nedeninin, az yağlı süt ürünlerinde bulunan daha yüksek şeker içeriği olmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

PEYNİR ALTI SUYU PROTEİNİ

Peynir altı suyu proteinin sivilcelenmeyi artırdığı ortaya çıktı. Protein içeren peynir altı suyu içeren içecekler androjen üretimini artırabilir ve bu da testosteronu taklit edebilir.Bu durum, yağsız kas kütlesinin oluşmasına neden olabilir, ancak aynı zamanda yağ üretimini artırır, bu da akne ve çatlakları için ideal bir ortam oluşturur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle